Skjutbiograf – ingen vanlig skjutbana

Vad är en skjutbiograf?

En skjutbiograf (jaktsimulator eller skyttebiograf) är en inomhusskjutbana där man skjuter skarpt på 25 m mot en 2,5 m x 9 m stor filmduk med jaktsekvenser. Du får känslan av att du är på en riktig jakt. Med 100-tals olika jaktsekvenser och olika svårighetsgrader tröttnar du aldrig.

Varför inte prova väldigt svåra sekvenser? Prova på de skotten du aldrig hade tagit på jakten för att utveckla ditt skytte ytterligare.

På skjutbiografer får skytten känslan av att denne befinner sig på riktig jakt. Varje skott markeras direkt på filmduken med en röd punkt.

Hur går det till på en skjutbiograf?

Efter instruktion och val av jaktsituation inleds jakten/skyttet. Det går att välja på klövviltsjakt i Sverige eller i Europa samt storviltsjakt i Afrika. Svårighetsgrad och val av jakttyp bestäms på plats.

Det finns 100-tals olika jaktsekvenser med olika svårighetsgrader. Man kan härigenom beställa filmsekvenser som är anpassade till om man är nybörjare eller erfaren skytt.

Skytten kan använda sitt eget vapen (det finns moderna studsare för provskjutning för den som inte har eget vapen). Upp till fyra personer kan skjuta samtidigt på skjutbiografen.

Vi kan även erbjuda pistolskytte, laserskjutning samt skytteinstruktörer.

Optimal jaktskytteträning och minnesvärda events

Att skjuta i en skjutbiograf är roligt, säkert och fjärran från den spända miljö som många upplever på älgbanan. Framförallt ger skjutbiografen en optimal jaktskytteträning och ett stort leende på läpparna.

Den är perfekt för jaktlag, olika möten, konferenser eller minnesvärda företagsevents. Ni behöver inte ta med er ammunition, det finns övningsammunition till förmånliga priser att köpa på skjutbanan.

Ni kan även skjuta upp för älgskyttemärket på vår älgbana samt björnpasset i skjutbiografen.

I vår ombonade lounge kan du relaxa samt att vi har ett mindre konferensrum. Drycker finns och måltider kan ordnas för upp till 30 personer. Utbildade skytteinstruktörer finns att tillgå samt ammunition till bra priser. Det finns även möjlighet att provskjuta vapen.